یکی از مدلهای کابینت که امروزه توجه بسیاری از خانوادهها را به خود جلب کرده است کابینت ام دی اف است. در این مطلب میخواهیم در مورد مراحل ساخت کابینت ام دی اف صحبت کنیم و روش ساخت این کابینت پرطرفدار را شرح دهیم.
متریالهای متفاوت کابینت
قبل از هر چیز در ابتدا توضیح مختصری در مورد متریالهای مورد استفاده در ساخت کابینت میدهیم و در ادامه به شرح مراحل ساخت کابینت ام دی اف میپردازیم:
- کابینتها با چندین متریال قابل ساخت هستند مانند متریال فلز، متریال چوب، متریال ام دی اف. کابینتهای فلز به دلیل کیفیت پایین و ظاهری نامطلوب کاربرد چندانی ندارند.
- متریال چوب بسیار مقاوم، زیبا و خاص است البته معایبی هم دارد که این معایب در کنار مزایای متریال چوب به چشم نمیآید. متریال چوب با اینکه کیفیت بالای دارد اما به دو دلیل تقاضای زیادی برای این متریال در بازار وجود ندارد اولین دلیل اینکه این متریال چون از چوب طبیعی است بسیار گرانقیمت و از لحاظ اقتصادی مقرون بهصرفه نیست. دومین دلیل به علت طبیعی بودن کابینتهای چوب درختان بیرویه از بین میروند و محیط زیست دچار آسیبی وحشتناک میشود.
- ام د ی اف، این متریال فوقالعاده جای خود را در بازار پیدا کرده است. این متریال نه تنها برای کابینت مورد استفاده است بلکه در سایر لوازم خانه مانند کمد، تخت و… نیز کاربرد دارد. یکی از دلیلهای محبوبیت این متریال بینظیر اجزایی سازنده آن است. در ادامه با ما همراه باشید تا متریال امدیاف را مورد بررسی قرار دهیم.
ام دی اف چیست؟
متریال ام دی اف از خردهچوبهای دور ریختنی به همراه چسب و رزین ساخته میشود. این ترکیب، ترکیبی از چوبهای نرم و چوبهای سخت و ریز است. این چوبها با رزین و موم مخلوط میشود تا به رطوبت مناسب میرسند سپس این مخلوط در دستگاه مخصوص پرس با گرما و حرارت مناسب فشرده و پرس میشوند و بعد از خنک شدن به ابعاد مناسب برش میخورد.
کاربرد ام دی اف
ورقهای MDF پرکاربردترین عنصر در ساخت انواع کابینت آشپزخانه است. در واقع این متریال، یک متریال بینظیر برای آشپزخانههای امروزی است. کابینت هایگلاس، کابینت ممبران، کابینتهای روکش چوب و…با متریال اصلی کابینت ام دی اف است. MDF در دکوراسیون منزل به وفور دیده میشود مانند مبلمان کفپوش، پارتیشن و… کاربرد دارد. این متریال مطلوب همچنان به کاربردهای آن روزبهروز افزوده میشود.
ویژگی کابینت ام دی اف
از ویژگیهای این مدل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در برابر مواد شیمیایی مقاومت بالای دارد.
- کابینتها با متریال امدیاف قابلیت ابزار خوری بالای دارند.
- کابینتهای با این جنس بعد از گذشت زمان تاب بر نمیدارند و تا هر زمان که از این کابینتها استفاده کنید همچنان استحکام خود را حفظ میکنند.
- کابینتهای MDF آفت و قارچ نمیزنند و در برابر پوسیدگی و حشرات مقاوم هستند.
- قابلیت شکلپذیری و لبههای صاف این کابینت یکی دیگر از ویژگیهای جذاب این کابینت است.
- این مدل کابینتها قابل تعمیر هستند.
- کابینتها بعد از مدت زمانی تکراری میشوند و نیاز است تنوع ایجاد کنید تا حس و انرژی بهتری در آشپزخانه داشته باشید، اما این کار هزینه بردار است. کابینتهای MDF قابل تغییر هستند و به راحتی میتوانید دربهای آن را عوض کنید.
- کابینتهای امدیاف در برابر شویندههای شیمیایی حساس نیستند و به راحتی برای تمیز کردن این کابینتها از شوینده میتوانید استفاده کنید.
- کابینتهای امدیاف سطحی صاف و صیقلی دارند و این ویژگی مهم باعث شده سطح این متریال به راحتی روکش شود و اجرای انواع رنگ روی این سطح امکانپذیر است.
- طرحهای کابینت امدیاف زیبا و چشم نواز است و اهالی خانه با دیدن این طرحهای دوست داشتنی در آشپزخانه انرژی میگیرند.
مراحل ساخت کابینت امدیاف
برای ساخت کابینت ام دی اف شما به ابزارهای مخصوصی احتیاج دارید یکی از مهمترین این ابزارها دورکن است که با استفاده از آن کارهای برش انجام میشود. ابزار دیگر مورد نیاز، دستگاه CNC است. این دستگاه برای طراحی کابینت امدیاف ضروری است. اره عمود بر باید در دسترس شما باشد اینها بخشی از ابزارهای مورد نیاز هستند بعد از اینکه کامل ابزارها را تهیه کردیم و نقصی در ابزار نبود مراحل ساخت کابینت ام دی اف شروع میشود.
• اندازهگیری فضای آشپزخانه
اولین و مهمترین قدم برای ساخت کابینت ام دی اف اندازهگیری درست و دقیق است. باید قسمتهای که قرار است کابینت در آنجا نصب شود اندازه گرفته شود. برای اینکه اندازهگیری دقیق باشد باید به نکاتی توجه کنید مانند محل قرار گرفتن یخچال، چه فضایی را سینک اشغال میکند، محل قرار گیری گاز، فضای لباسشویی و انشعابات لولهکشی آن به چه صورتی انجام شده، چه جاهای احتیاج به فضای خالی دارد، چند سانت باید فضای خالی در نظر بگیرید و سایر نکات ریز و درشت که در هنگام اندازهگیری باید با دقت انجام دهید. به عنوان مثال برای اندازهگیری گاز باید ببینید که گاز صفحهای یا معمولی میخواهید استفاده کنید اگر صفحهای باشد زیر گاز باید متراژ آن حساب شود و اگر معمولی باشد باید فضای خالی آن را در نظر گرفت.
• طراحی
با توجه به اندازهگیریهای که در مرحله اول انجام شده است حالا نوبت به طراحی میرسد. طراحی به صورت دستی یا رایانهای انجام میشود. در طراحی کابینت باید نور آشپزخانه، رنگ کابینت، رنگ پرده و موارد مربوط به این مرحله با دقت مورد بررسی قرار گیرد. در این مرحله باید نوع سیستم آشپزخانه(راهرویی، u شکل، v شکل و…) مشخص شود.
• مصالح مورد نیاز ساخت کابینت ام دی اف
برای ساخت بدنه کابینت ام دی اف خام را باید در نظر بگیرید. برای سطح کابینت امدیاف، از پانلهای با ضخامت بیشتر استفاده میشود سطح کابینت به دلیل اینکه در معرض آب، حرارت، ساییدگی قرار دارد از کیفیت بهتری باید استفاده شود میتوانید برای سطح کابینت از انواع روکشها استفاده کنید.
• برشکاری
این مرحله مانند سایر مراحل دارای اهمیت است برشکاری باید دقیق باشد و بر اساس اندازهگیریهای که در مرحله اول انجام دادهاید کابینت امدیاف برش میخورد، کابینت زمینی و دیواری برشها متفاوتی دارند و عمق کابینت زمینی با کابینت دیواری متفاوت است. کابینتهای زمینی ارتفاع ۷۰، عمق ۵۵، عرض۶۰ در نظر گرفته میشود و معمولا برش کابینت زمینی با همین ابعاد انجام میشود اما برای کابینتهای دیواری متفاوت است.
• لبه چسبانی
لبههای چسبانی از جنس پیویسی است و برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل مغزی کار روی لبه کابینت نصب میشود، البته جنبه زیبایی هم دارد. این لبهها به صورت ماشینی و دستی قابل نصب هستند، البته به صورت ماشینی کار تمیز و با دقت بیشتری انجام میشود.
• سوراخ کاری
سوراخهای روی کابینت ایجاد میشود تا کابینت امدیاف به دیوار نصب شود. برای اتصال ریل به کشوهای کابینت اندازهگیری دقیق احتیاج است و سپس سوراخهای مورد نیاز در جاهای مشخص شده انجام میشود. سوراخهای ایجاد شده باید در اندازه و با فاصلههای منظم انجام شود و این سوراخها باید عمود بر سطح متریال باشد.
• مونتاژ در ساخت کابینت ام دی اف
پس از آماده شدن قطعات کابینت باید متصل شود در هنگام مونتاژ قبل از اینکه کابینت بر روی دیوار نصب شود باید ایرادات کار گرفته شود تا هنگام نصب دربها با مشکل مواجه نشوید.
نکات ضروری هنگام ساخت کابینت MDF
برای ساختن کابینت امدیاف باید نکات مهمی را رعایت کنید. از جمله:
- خودتان مراحل ساخت کابینت امدیاف را میخواهید انجام دهید اگر به گرد و غبار چوب، بوی چسب و سایر مواردی که برای ساخت کابینت نیاز است حساسیت دارید این کار را انجام ندهید.
- حتما برای نصب کابینت از متخصص کمک بگیرید. نصب کابینت امدیاف تکنیکهای خاصی دارد از یک متخصص با تجربه کمک بخواهید.
- اگر میخواهید کابینت امدیافی که ساختهاید را رنگ آمیزی کنید رنگ مناسب استفاده کنید حتما تحقیق کنید چه نوع رنگی باید استفاده شود.
- طرحی که برای کابینت امدیاف انجام دادهاید باید هماهنگی لازم با متراژ آشپزخانه و دکوراسیون خانه را داشته باشد.
- در هنگام ساخت کابینت باید دقت کنید که کابینت دچار شکستگی ترک خوردگی نشود این نواقص عمر کابینت را به شدت پایین میآورد، همچنین در ظاهر کابینت تاثیر گذار است.
- برای برشکاری ورقهای امدیاف باید از تیغههای مخصوص برش استفاده کنید، ابزارآلات مخصوص ساخت کابینت باید در دسترس شما باشد بدون ابزار کار برای شما سخت میشود و بدون شک خروجی کار کیفیتی پایین دارد.
- ورقهای امدیاف را با منگنه و پیچ متصل میکنند، برای اتصال از چکش استفاده نکنید.
- قبل از رنگآمیزی بخشی از کار باید سنبادهکشی شود از سنبادههای مخصوص استفاده کنید.
- به نوع برش ورقها دقت کنید ورقهای امدیاف به صورت مستقیم برش میخورند.
- مکانی که دارید کابینت امدیاف را آماده میکنید باید تمیز باشد تا در هنگام خروجی کابینت ظاهری کثیف به خود نگیرد.
قیمت کابینت امدیاف
اولین و اساسیترین نکتهای که در قیمت تاثیرگذار است و به نوعی قیمت اصلی با این فاکتور مشخص میشود اندازهگیری محیط آشپزخانه است. اندازهگیری توسط فرد متخصص باید انجام شود. زمانی که اندازهگیری انجام شد طرح و رنگ دو عامل تاثیرگذار در قیمت نهایی هستند. بعد از این مراحل هزینه کل را کابینتساز دقیق به شما اطلاع میدهد. کابینتهای امدیاف نصبت به متریال چوب از قیمت مناسبی برخوردار هستند.
ساخت کابینت ام دی اف در آیژک
برای اینکه کابینتی بینقص و با کیفیت داشته باشید بهتر است از متخصص این کار استفاده کنید. تجربه در این صنعت بسیار مهم است و کارشناسان با تجربه در بهتر شدن کار نقش بسیار مهمی دارد. برای ساخت کابینت ام دی اف میتوانید به آیژک مراجعه کنید.