مهمترین عنصر دکوراسیون آشپزخانه، کابینت است و اولین چيزی که به چشم هر بینندهای میخورد کابینت آشپزخانه منزل شما است، در اصل کابینت معنی قفسه بندی میدهد که به منظور نگهداری لوازم و زیباتر شدن فضای منزل به کار میرود که سبکهای مختلفی مانند کلاسیک و نئوکلاسیک دارد،و میتوان گفت آشپزخانهای وجود ندارد که بدون کابینت باشد، برای انتخاب یک کابینت کاربردی باید دقت لازم را داشته باشیم. امروزه کابیت دارای سبکها و متریالهای گوناگونی هستند که بر اساس طراحی و دکوراسیون منزل میتوانید سبک مورد نظر خود را به مرحله اجرا برسانید. در ادامه برایتان از سبک کلاسیک و نئوکلاسیک و تفاوت این دو سبک کابینت سخن میگوییم.
کابینت کلاسیک
امروزه دکوراسیون داخلی منزل مورد توجه قرار گرفته است و همین موضوع باعث شده است که دکوراسیون و سبکهای کابینت همیشه در حال بهروز شدن باشد، در گذشته اغلب کابینتها را از جنس چوب یا فلز میساختند اما امروز با متریالهای جدید تولید میشود و میتوانید بر اساس بودجه و سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید. سبک کابینت کلاسیک به گونهای است که نمای اشرافی و سلطنتی به آشپزخانه شما میدهد. انواع کابینت کلاسیک معمولا بر اساس نوع درب و میزان چوب مصرفی به دو گروه چوبی و روکشدار (کابینت کلاسیک روکش چوب، کابینت کلاسیک ممبران، کابینت کلاسیک روکش رنگ، کابینت کلاسیک رومی) دستهبندی میشود.
ویژگی کابینتهای سبک کلاسیک
از ویژگیهای این سبک کابینت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی سبک کلاسیک شلوغ و پر نقش و نگار است. دارای دربهای حکاکی شده، سرستونهای منبت و معرق کاری شده است، و حتی دستگیرهها در این سبک دارای حکاکی و طرح دار هستند.
- در کابینت کلاسیک بعضی از دربها دارای ویترینهای شیشهای هستند که برای نمایش دادن ظروف گران قیمت طراحی شدهاند.
- این سبک از کابینت به گونهای طراحی شده که داری قفسههای بزرگ و همچنین تاج و زیر چراغ هستند.
- نحوهی ساخت داخل کابینت در این سبک به صورت عمقی و عرضی میباشد و تمامی فضا را پوشش میدهد.
- در طراحی سبک کلاسیک کابینتها به صورت یکپارچه ساخته میشود.
- دربها در این سبک به صورت عمودی بود و درهای افقی، کشوهای جکدار در این سبک جایگاهی ندارد.
- در یک آشپزخانه کلاسیک هود، بخشی است که نباید دیده شود به همین دلیل توسط قاب پوشیده میشود.
· کابینت کلاسیک چوبی
کابینت کلاسیک چوبی یکی از خاصترین کابینت موجود در بازار است که همچنان از گذشته تاکنون محبوبیت خود را حفظ کرده است. کابینت چوب گران قیمتترين مدل کابینت در سبک کلاسیک است زیرا به علت استفاده از چوب طبیعی درختان، پر هزینه است. جنس بدنه این مدل کابینت از امدیاف سفید است و به طور کلی فقط برای جنس دربها از چوب طبیعی استفاده میشود. درختان به صورت ورقهای در ضخامت سه الی چهار سانتیمتر تولید میشود و بعد از اندازه مورد نظر دربها توسط استادکار منبت کاری و ابزار خورده میشود و نقش و نگارهای سبک کلاسیک بر روی دربها حکاکی میشود، بعد از این مرحله در محیطی ایزوله رنگ آمیزیانجام میشود. در این سبک ستونهای منبت و معرق کاری شده هم استفاده وجود دارد. این مدل کابینت چوبی کلاسیک از استحکام، کیفیت و طول عمر بالای برخوردار است.
· کابینت کلاسیک روکشدار
کابینتهای کلاسیک روکشدار به چند دسته متفاوت تقسیم میشود که هر کدام دارای ویژگی، مزايا و معایبی است. به طور کلی بدنه اصلی این کابینتها از امدیاف سفید رنگ درجه یک است و در قسمت دربها از امدیاف خام و بدون روکش استفاده میشود که بعد از سایز شدن درب، توسط دستگاه سیانسی طرحهای مورد نظر حکاکی میشود و در مرحله بعد روکش مورد نظر بر روی دربها قرار میگیرد.
· کابینت کلاسیک روکش چوب
کابینت روکش چوب از جنس درختان طبیعی است. در این مدل از کابینت مغز کار امدیاف خام است که با لایهای از چوب طبیعی درختان سطح کار پوشش داده میشود قیمت این مدل کابینت، ارزانتر از تمام چوب است و ظاهری کاملا شبیه به کابینت تمام چوب دارد.
کابینت نئوکلاسیک
کابینت مدرن و کابینت کلاسیک دو سبک اساسی در کابینت آشپزخانه به شمار میرود که هر کدام طرفداران خاص خود را دارد. طراحان دکوراسیون منزل با تلفیق این دو سبک اساسی سبکی جدید را بوجود آوردهاند که به آن سبک نئوکلاسیک گفته میشود. در این سبک خبری از شلوغی سبک کلاسیک و سادگی سبک مدرن نیست بلکه تا حدودی از ویژگی هر دو سبک بهره میگیرد. کابینت نئوکلاسیک به این معنی است که شما آشپزخانهای با ویژگیهای کاملا مدرن خواهید داشت اما ظاهر کابینت به سمت و سوی سبک کلاسیک میرود. این سبک از کابینت را در واقع در یک جمله این گونه میتوان تعریف کرد، پوستهی کابینت، کلاسیک بر روی امکانات مدرن کابینت نئوکلاسیک را بوجود میآورد.
نئوکلاسیک، در عین شیک بودن دارای المانهای تزئینی ساده نیز است که نمای شیک و لوکسی ایجاد میکند. سادگی این کابینت و تزئینات اندکی که در این سبک به کار رفته است باعث میشود که سالها از کابینت خود لذت ببرید، در کابینت نئوکلاسیک چوب طبیعی، یکی از رایجترین متریالی است که در ساخت نئوکلاسیک استفاده میشود، علاوه بر این چوب ممبران گزینه پرکاربردی در ساخت این نوع از کابینت است.
· ویژگیهای کابینت نئوکلاسیک
از ویژگیهای این سبک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این نوع از کابینت طرحها با جزئیات و بسیار ظریف حکاکی میشود.
- این سبک داری رنگ بندی متفاوتی است اما رنگ سفید و طوسی طرفداران خاص خود را دارد.
- دربهای کابینت نئوکلاسیک دارای خطوط منحنی و دایرهای شکل است.
- یکی از ویژگیهای این سبک تقارن است.
- مناسب برای آشپزخانههای کوچک و بزرگ است.
- کابینت نئوکلاسیک به سبب طراحی که دارد در زمره کابینتهای جادار قرار میگیرد.
- معمولأ از متریال سنگ برای پیشخوان به عنوان روکابینتی استفاده میشود.
- در این سبک معمولا چندین درب شیشهای طراحی میشود.
- در سبک نئوکلاسیک بیشتر رنگهای سرد و روشن استفاده میشود مانند خاکستری روشن، سفید، آبیسیر و … که رنگ سفید و خاکستری بیشترین رنگهای هستند که در آشپزخانه نئوکلاسیک کاربرد دارند و با این رنگها فضا روشنتر به نظر میرسد.
- در آشپزخانه نئوکلاسیک از نورهای مخفی در بخش دکوری کابینت استفاده میشود تا کابینت و وسایل تزئینی جذابتر و بهتر به چشم بیاید.
انواع کابینت نئوکلاسیک
این سبک از کابینت هم دارای تقسیم بندی میباشد که شامل: کابینت نئوکلاسیک چوب، کابینت نئوکلاسیک روکشچوب و کابینت نئوکلاسیک پولیشی است.باهم در مورد انواع کابینت نئوکلاسیک بیشتر بخوانیم :
· کابینت نئوکلاسیک چوب
کابینت تمام چوب از جنس درختان طبیعی است مانند گردو، راش، بلوط که بدنه داخلی این کابینت از امدیاف است. این کابینت از نظر قیمتی بالاتر است اما بسیار با ارزش و با کیفیت است.
· کابینت نئوکلاسیک پولیشی
در این مدل، درب کابینت توسط رنگهای پولیشی پوشش داده میشود این رنگها شامل پلیارتان و پلیاستر هستند، که از کیفیت و چسبندگی بالایی برخوردار است، مانند یک لایه، لاک پوششی روی سطح کابینت قرار میگیرد.
کابینت نئوکلاسیک روکش چوب
در این نوع از کابینت بدنه کار از جنس امدیاف است که با یک لایه چوب طبیعی درختان سطح کار پوشش داده میشود.
تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
حال که با انواع و ویژگیهای کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک آشنا شدید به نکاتی در مورد تفاوت این دو سبک میپردازیم.
- کابینت کلاسیک دارای طرح و نقش و نگارهای زیادی است اما در کابینت نئوکلاسیک به میزان کلاسیک از طراحی و حکاکیهای زیاد خبری نیست و طراحی دربها در نئوکلاسیک بسیار سادهتر است.
- کابینت نئوکلاسیک عمدتا بلند و بزرگتر هستند و معمولا تا نزدیک سقف کابینت ساخته میشود تا فضای بیشتری در دسترس شما باشد اما سبک کلاسیک از این ویژگی برخوردار نیست
- در سبک نئوکلاسیک قرینه بودن یکی از اصول کار است.
- بهتر است در آشپزخانههای کوچک از سبک کلاسیک استفاده نشود زیرا این سبک دارای حکاکی و طرحهای زیادی است و طراحی باعث میشود آشپزخانه شما را شلوغتر و کوچکتر نشان دهد. کابینت نئوکلاسیک برای هر آشپزخانهای مناسب است و بهتر است آشپزخانههای کوچک این سبک را انتخاب کنند.
- به طور کلی قیمت کابینت نئوکلاسیک نسبت به کابینتهای کلاسیک کمتر است زیرا در نئوکلاسیک حکاکی و منبت کاری کمتری استفاده میشود و هر چقدر کابینت دارای طرحهای زیادی باشد پروسه ساخت، دشوارتر و طولانیتر میشود.
- سبک نئوکلاسیک به میزان سبک کلاسیک دارای نقش و نگار نیست و طراحی نئوکلاسیک سادهتر است.
- نئوکلاسیک معمولا چون نمای سادهتر دارد میتوانید با تزئینات مختلف مانند پردههای زیبا و سنتی، گلدانهای همیشه سبز، فرش یا گلیم سنتی جلوه و زیبایی آشپزخانه را بیشتر کرد ولی در کابینت به سبک کلاسیک نیازی به دیگر تزئینات ندارید زیرا طراحی و حکاکی این سبک کاملا تجملاتی است.
- دستگیره در سبک نئوکلاسیک معمولا منحنی با طرحهای ساده یا آويزان استفاده میشود برخلاف دستگیرههای سبک کلاسیک که از قانون پر نقش و نگار پیروی میکند.
- کار نظافت کابینت کلاسیک به دلیل داشتن حکاکی، منبت کاری و طراحهای شلوغ بسیار سختتر از کابینت نئوکلاسیک است، برای تمیزکاری کابینت کلاسیک زمان بیشتری را باید صرف کنید.
- کابینت نئوکلاسیک سبکی جدیدتر از کابینت کلاسیک است پس به روزتر از سبک کلاسیک است.
- اگر سبک تلفیقی را میپسندید بهترین انتخاب برای شما کابینت نئوکلاسیک است که تلفیق شده سبک مدرن و کلاسیک میباشد.
سخن آخر
آنچه که تعیین میکند شما چه نوع کابینتی را باید انتخاب کنید علاوه بر سلیقه، نوع دکوراسیون منزل شما است. جدا از این که سبک نئوکلاسیک و کلاسیک تفاوتهای با هم دارد، دارای مزايا و معایبی هست بهتر است برای انتخاب گزینه مناسب با یک تیم حرفهای مشورت کنید. تیم حرفهای آیژک در تمام مراحل کار در کنار شماست تا یک کابینت مناسب برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.